Jegyesek imája, ima jegyesekért Szent Margithoz

Jegyesek imája Szent Margithoz 

Magyar Szentünk, Margitunk, aki ugyanabból a magyar hajtásból vagy, mint mi. Eléd térdelünk. Te, örökre, állhatatosan kitartottál szeplőtelen Jegyesed mellett, még akkor is, amikor az szenvedésedbe, harcodba került. Nyerd meg nekünk, hogy mi is szeplőtelenül vigyük boldog életünket Isten elé, hogy az oltártól is megpecsételt szerelmünk legyen dicsőségére Istennek és Hazánknak. Nyerd meg leendő családi életünkre a boldog békesség kegyelmét, esd k i a soha k i nem alvó tevékeny szeretet üdeségét. Mert a szenvedély tüze hamar kialszik, mi pedig sziklára akarunk építeni, mint Te tetted, Szűz Szent Margit. Ez a szikla Isten békéje, megértő szeretete, egymás gyöngéinek boldog elviselése. Akkor a Te védelmed alatt reméljük, hogy majd elnyerjük ezt a családi életben oly fontos kegyelmet. Ámen.

Forrás: Árpádházi Szent Margit tisztelete (Magyar Barát, Kapisztrán Nyomda Vác, 1942)

Jegyesekért ima Szent Margithoz (a jegyesek imája nyomán)

Magyar Szentünk, Margitunk, aki ugyanabból a magyar hajtásból vagy, mint mi. Eléd térdelünk. Te, örökre, állhatatosan kitartottál szeplőtelen Jegyesed mellett, még akkor is, amikor az szenvedésedbe, harcodba került. 

Nyerd meg …. és …. számára, hogy ők is szeplőtelenül vigyék boldog életüket Isten elé, hogy az oltártól is megpecsételt szerelmük legyen dicsőségére Istennek és Hazánknak. Nyerd meg leendő családi életükre a boldog békesség kegyelmét, esd ki a soha ki nem alvó tevékeny szeretet üdeségét. Mert a szenvedély tüze hamar kialszik, ők pedig sziklára akarnak építeni, mint Te tetted, Szűz Szent Margit. Ez a szikla Isten békéje, megértő szeretete, egymás gyöngéinek boldog elviselése. Akkor a Te védelmed alatt remélhetik, hogy majd elnyerik ezt a családi életben oly fontos kegyelmet. Ámen.