Társat keresők kilencede Szent Bálinttal

A társat keresők február 5-13. között imádkozhatják a kilencedet Szent Bálint ünnepére készülve, vagy az év bármely egymást követő kilenc napján. 

„Sokan nehezen találnak párt napjainkban – nekik az angliai és walesi püspöki konferencia többek között novénával próbál segíteni, melyet a Valentin-nap előtti kilenc napban lehet imádkozni. 

Mark O’Toole plymouthi püspök kifejezte, akik még nem találták meg a párjukat, azoknak nagy szomorúságot jelent a szerelmesek segítőjének ünnepe – nekik kívántak segíteni az ima közreadásával 2016-ban. Emlékeztetni szerették volna őket, hogy Isten szerető terve vár mindannyiunkra, és hogy mindig van okunk a reményre. Bármilyen körülmények között élünk is, körülvesz bennünket a gyengéd, irgalmas és együttérző Isten szeretete.

Nyitott szívvel imádkozzuk a novénát, és engedjük, hogy Isten irányítsa az életünket, bízzunk benne, hogy Ő tudja a legjobban, mi a jó nekünk.”

Forrás: https://www.magyarkurir.hu/hirek/tarsert-imadkozva-is-keszulhetsz-valentin-napra

Társat keresők kilencede Szent Bálinttal

Az alábbi imádságot imádkozzuk kilenc egymást követő napon át:

Szerető Atyám, te tudod, hogy a szívem legmélyebb vágya az, hogy találkozzam valakivel, akivel megoszthatom az életemet.

Bízom a te szerető tervedben életem számára, és kérlek, hogy hamarosan találkozhassam azzal az emberrel, akit nekem szántál.

Szentlelked erejével nyisd meg a szívemet és értelmemet, hogy felismerjem a lelki társamat.

Távolítsd el az akadályokat, amelyek ennek a boldog találkozásnak az útjában állnak, hogy egy új teljességet, örömöt és békét élhessek meg.

Add meg nekem azt a kegyelmet is, hogy megismerjem és elfogadjam, ha más a terved életem számára.

Átengedem múltamat, jelenemet és jövőmet Fiad, Jézus gyengéd szívének, bízva abban, hogy imám meghallgatásra és válaszra talál. Ámen.

Jézus szent szíve, beléd helyezem minden bizalmamat. 

Szent Bálint, könyörögj értem!

Forrás: Aleteia.org; Catholic Herald

https://www.magyarkurir.hu/hirek/tarsert-imadkozva-is-keszulhetsz-valentin-napra